vineri, 7 ianuarie 2011

Sa copilaresti cat mai e timp!

     Despre copilarie si copii s-au scris multe, dar despre felul cum ar trebui sa copilaresti nu.Oare de ce? Copiii sunt oglinda sufletului tau. Am avut noi oare intodeauna rabdare cu copiii nostri? Am acordat intodeauna atentie la tot ce au avut ei nevoie?....intrebari fara raspuns.
    Vine o zi cand toate se vor sfarsi, ceea ce ne ramane frumos este doar copilaria cu bune si rele.Cat de putine zile o sa mai fie, noi sa ne amintim mereu de acel colt de rai. Acum as vrea sa plec de una singura pe munte, sa urc, si sa urc, pana mi s-o pierde urma. Sa ma inghita padurea, sa uit calea de intoarcere spre casa, sa traiesc doar cu ce-mi ofera padurea, sa dorm noptile in scorburi uriase, aparata de toate relele, ca intr-un palat inconjurat de santuri mari, pline cu apa. Dimineata sa ma scol mai vioaie si sa-mi continui drumul.Tovarasi de drum sa-mi fie, soarele si luna, freamatul frunzisului, roua ierburilor, ochii blanzi ai caprioarelor. As vrea sa urc mereu, sa nu se sfarseasca niciodata acest urcus, si sa nu mai privesc niciodata inapoi la ceea ce a fost...Oare ce-am lasat eu, tu, in urma??
   Un cavou, mai multe morminte, asta este toata averea mea si a ta. Ciudat mai este si acest destin al meu! Poate si mai ciudat mi se va parea cand ma voi intalni cu cealalta umbra a mea, nelipsita mea umbra din Brasov. Cealalta, refuza sa ma insoteasca. Sa fi fost oare o presimtire, altceva? Poate ma voi lamuri odata si odata. Uneori si stiinta este oarba dar, despre mintea unui om ce poti sa mai  spui?
   N-am cautat niciodata ca sa-l mint pe Dumnezeu, si nici n-am s-o fac.Cine mai spera ca viata noastra nu-i prinsa in niste tipare, ca nu are un mers al ei dinainte trasat, se insala mai amarnic decat puiul de cuc care-si priveste de sus parintii adoptivi, numai pe motiv ca el este mai dolofan decat altii.
   Dumnezeu este deasupra noastra, ne vegheaza pasii, ne presara cat vrea el din bunatatlie vietii, ne da si deznadejdi si daca vede ca tu poti lupta cu ele, iti mai adauga cateva in traista.Imi notez in fiecare zi, viata mea, viata mamei, viata copiilor, viata tuturor pe care i-am cunoscut si le voi lasa amintire celor care vor voi sa le citeasca.....
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu