duminică, 20 martie 2011

De ce uneori depindem de internet?

Nici noi nici copiii nu ne putem concepe uneori viata fara calculator,fara internet,fara sa stim ca el poate deschide poarta catre lucruri destul de periculoase....Cat de sigura e oare navigarea?
Vrem sa aflam o stire?intram rapid pe internet. Ma intreb cum am putut trai atata timp fara internet?Chiar este o necesitate? Ne usureaza intr-un fel viata noastra dar  ne poate creea si multe probleme.
Atentie pentru toti copiii!!care sunt mult mai usor de inselat. Dar uneori si noi maturii putem cadea des in capcane ascunse.....
Deseori , comunicarea intre parinti-copii, profesori-copii pe aceasta tema este superficiala, uneori chiar inexistenta,deoarece unii parinti sunt multumiti fiindca copilul lor este in casa cu ei, asa stiindu-l in siguranta(''lasa ca nu-i pe strada, sa se ia cineva de el, si sa-l bata, talhareasca, injure...e la calculator .."). Cum se expun tinerii? foarte usor, dandu-si numerele de telefon, date personale, fotografii ce le posteaza pe site-urile de socializare si nu aleg optiunea ca sa fie vizualizate doar de cei mai apropiati prieteni,colegi. De cele mai multe ori dau adresa de acasa, programul lor sau al parintilor.
Uneori intra pe site-uri neadecvate varstei lor, cu imagini destul de daunatoare si intra in vorba pe messenger sau pe chat  cu diverse persoane pe care le considera la inceput prieteni apropiati, fara a sti ca, de multe ori, pot conversa cu un adult care se da drept copil. Este bine ca orice parinte sa verifice periodic istoricul siteurilor, actiunilor pe calculator si pe internet. Sa nu puna albume cu copiii pe siteuri sau sa restrictioneze accesul la ele.
Ce poti face cand se ajunge la situatii destul de grave?
  • apeleaza la Helpline-ul asigurat de proiectul http://www.sigur.info/, disponibil prin telefon(0744.300.476)sau alte surse, sigur specialistii va  vor ajuta.
  • apeleaza la Hotline-ul asigurat de www.sigur.info raportarea unui continut ilegal sau un abuz)-021.310.31.16, sau ia legatura cu (pentruCybercrime, departamentul specializat al Politiei Romane.
Internetul poate fi o unealta cu doua taisuri, aveti grija ce postati ca ele chiar daca sunt sterse,tot raman in niste servere. Vorbiti deschis cu copiii vostri si controlati-i, ori de cate ori e nevoie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu