joi, 31 martie 2011

Dragostea fata de parinti

  Intr-o iarna, imbolnavindu-se mama sa, un baiat a plecat pe viscol de acasa sa cumpere un medicament si, negasindu-l cu usurinta, a batut ore in sir strazile pana a descoperit o farmacie care avea medicamentul cautat.
 Era de prisos sa-l intrebi de ce a facut asa ceva, chiar daca era peste puterile sale? Baiatul s-ar fi mirat ca este intrebat asa ceva. Era vorba de sanatatea mamei sale si el trebuia sa faca totul pentru ea. O puternica dragoste fata de parinti l-a facut sa-si invinga oboseala, sa invinga gerul si viscolul. In numele acesteia nimic nu i s-a parut imposibil. Acolo unde dragostea lipseste isi face loc egoismul.
 La fel ca acest baiat...am procedat eu, ca mama, intr-o iarna prapastioasa sa pornesc la drum pe jos(8 km.),dupa un examen ce l-am sustinut, ca sa-mi vad cei doi copilasi, lasati in grija parintilor.
 Nu m-au intors din cale nici zapada mare, nici vijelia iscata din senin....am ajuns franta de oboseala, dar cu bucuria in suflet ca mi-am vazut copilasii dupa doua saptamani. Daca nu ar fi existat aceasta dragoste de mama , nimic nu s-ar fi intamplat.

2 comentarii:

  1. Vă mulţumesc pentru tema aleasă !
    De la moartea soţiei mele, anul trecut (cancer), am avut o perioadă mare de suferinţă, având două PIERDERI: soţia şi fetiţa !
    Ştefania A FOST REŢINUTĂ fără acordul meu (am cheltuit o avere PE JUDECATĂ) de socrii şi "restul trupei de INCONŞTIENŢI" !
    Am "câştigat" Tutela, pierzând doar eu 15000 Ron, iar soră mea, alţi ... bani (mai mult decât dublu).
    DE CE ?
    Ştefania "mi-a parvenit" după alte două luni de AŞTEPTARE a finalizării !
    Orice IMPUNERE ... ESTE o Crimă !
    Ştefania este acasă de aproape o lună de zile ŞI ÎNCĂ NU i-a trecut "răceala" pe care o avea, deşi am îndopat-o cu medicamente.
    Iar dantura ESTE PRAF ! La doar 5 anişori ! Acum 7 luni, îi începusem un TRATAMENT stomatologic, urmând (după pansamentul făcut pentru NIŞTE punctişoare) să-i facă PLOMBARE !
    ACUM are nevoie de intervenţie pentru 4, sau 5 dinţi şi măsele !
    ~
    Încă NU am O Lună întreagă de când Ana Maria Ştefania este ACASĂ !
    Dar, ACUM ŞTIU ... ce înseamnă ... SĂ FI MAMĂ !
    Dumnezeu să vă Binecuvânteze pe toate FEMEILE Planetei, în special pe MAME !
    (Aproape că îmi este ruşine că sunt ... bărbat !) EFORTUL femeilor este covârşitor ! Faţă de "BĂRBAŢI" eu cred că FEMEILE SUNT net SUPERIOARE !
    ~
    Cornelius, :)

    PS: ... de fapt, abia ACUM ... am început să înţeleg !
    ~,

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru aceasta apreciere, noi mamicile suntem si ramanem pe veci mamici.Imi pare rau de ceea ce ti sa intamplat cu copilasul tau...ai incredere in tine si Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere