sâmbătă, 7 mai 2011

Care o fi legatura dintre vorba si fapta?

Eu cred ca toate promisiunile, laudele, angajamentele, nesustinute de unele realizari, nu-si mai au rostul intr-o frumoasa poveste de dragoste..."vorbe goale"?
Cine are rost sa-si piarda zile, nopti, ore cu cineva in care nu poti avea incredere pana la capat?
O asemenea expresie atesta radacinile adanci ale princpiilor noastre etice inaintate in viata morala a poporului nostru romanesc.
Sunt cateva proverbe si zicatori populare care ar trebui sa dea de gadit multor oameni...din tara aceasta.
"Dupa fapta si rasplata"
"La pomul laudat sa nu te duci cu sacul"
"Capul face, capul trage"
Vorbele fara o acoperire,ca: minciuna, ipocrizia, lasitatea,perfidia, fatarnicia, lacomia...sunt de regula asociate unor caractere josnice, nedemne de oamenii de rand ci doar de cei care sunt doar"vantura-lume", adica unor oameni de nimic.
Cum poti impune respect??
Este limpede cand ai ajuns la o orecare varsta matura, si ai avut in viata o meserie, capacitatea ta de munca, realizarile tale in timp trebuie sa impuna celor din jur doar respect. Daca in viata mea nu am dovada de acestea, atunci nu ar mai avea rost sa scriu pe acest blog, tot ce m-a durut.
In notiunea de curaj intra o multime de fapte demne, fapte din care unele ni se par noua mari, dar de fapt pentru unii sunt fara vreo importanta...toate acestea vorbesc despre soarta unui copil care  fost saritor, cinstit, cutezator, indragostit de dreptate si adevar, si aparand in orice moment aceste doua calitati. Daca cineva a avut nevoie de mana mea intinsa...i-am oferit-o cu drag si acum cele doua maini imi sunt inlantuite pe vecie...pentru un suflet ranit de moarte de multi oameni  ce nu au stiut a-l aprecia. A vietui demn , cu fruntea sus, gata oricand sa raspunzi de faptele tale, sa fii pregatit in orice moment sa ajuti pe cineva care are nevoie de sprijinul tau, sa fii un temerar, hotarat, plin de inredere in puterea ta de munca, nu este asa de usor?....deci ,daca ar fi sa o luam de la capat, cred cu tarie ca am porni tot din acelasi loc....suferinta si ajutor reciproc. Iubirea arzatoare poate va pieri, asa cum piere totul ce e cladit pe o neincredere, dar vom putea merge inainte doar prinr-o dorinta mult mai apriga ce ne leaga....in acest moment.."pretul vietii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu