marți, 24 mai 2011

Terapia cu verde crud sau o campie plina cu maci

Suntem in plina primavara, iar luna Mai, ne ofera din belsug un verde spectaculos si..terapeutic. Ce sa mai asteptam? Decat sa pornim voiosi intr-o excursie cu ruxacelul in spate, spre munte sau mare...Aceste culori ale primaverii te trezeste din amortire, te invioreaza,te face sa te simti mult mai bine. Explicatia este una singura..culoarea verde este cea mai relaxanta si linistitoare din tot spectrul optic. Spre deosebire de culoarea rosie, care este cea mai violenta si transanta, verdele de primavara ofera sansa relaxarii si contemplatiei. Probabil din acest motiv asteptam cu multa nerabdare venirea primaverii. Stau si ma intreb, fiindca sunt nascuta in acest anotimp(zodia berbec)de ce culoarea acestei zodii este rosul? Mie imi place mai mult verdele..deci?care o fi explicatia?
Sunt intr-o zodie ce fabrica energie la minut, pe cat de repede ma aprind , pe atat de repede ma sting....ce sa fie oare cu aceasta zodie? Daca petrec o jumatate de ora intr-un parc inverzit sau plin cu flori, ma incarc cu energie pozitiva pentru toata ziua. Aici cu o carte in mana sau cu propriile-mi ganduri ma refac imediat..pot sa fiu cat de nervoasa pe moment. Natura dragii mei reface totul!
Mirosul de iarba verde, cantecul pasarilor, dar nu numai..orice sunet produs de orice animalut, te bine dispune. Daca la toate acestea mai adaugi si alteleee....esti un om cu toatele acasa. De aceea e bine sa-ti incarci bateriile chiar de la prima ora. Nimic nu este mai relaxant si mai odihnitor decat ca atunci cand simti energia pura a naturii, aburii proaspeti de roua, sa vezi pomii infloriti ce se joaca in razele soarelui...Aceasta imagine este o invitatie la o terapie naturala si nu una artificiala.
Invitatia mea este urmatoarea: "Lasati totul, si iesiti la iarba verde!" Veti  vedea ca in scurt timp scapati de stres, de ganduri negre, iar toate problemele vi se vor rezolva de la sine. Toata natura te reface...oxigenul produs de aceste plante , functioneaza ca un filtru antibacterian. Se recomanda tuturor persoanelor, dar in special ceor care sufera de asm, bronsita cronica, hipertensiune arteriala, nevroza si insomnie..Ionii negativi usureaza respiratia, stimuleaza functiile organelor vitale, reduce tensiunea arteriala si intarzie procesul de imbatranire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu