vineri, 27 mai 2011

Examinarea firului de par

De ce ne cade parul? Sunt multe argumente pro si contra impotriva caderii parului. Vedem multi copiii cu asemenea probleme inca de mici..ce este de facut?
Dureroasa, dar importanta: examinarea radacinii parului(trichograma). Pentru acest lucru, se smulg cu o penseta speciala 30-50 de fire de par din partea anterioara si cea posterioara a capului, care sunt studiate, apoi la microscop. Dupa starea radacinilor, expertul isi poate da seama daca parul a cazut din cauza medicamentelor impotriva hipertensiunii si a hipercolesterolemiei. Daca problema este conditionata genetic sau daca radacina parului este bolnava(inflamata sau iritata). Dar fiti fara grija: spatiile libere lasate de firele smulse se vor acoperi din nou, in totalitate.
Care sunt factorii ce duc la deteriorarea firului de par? In primul rand carenta de vitamine, medicamentele, spalarea cu tot felul de sampoane de din comert, stresul de zi cu zi si  apa aceasta de la robinet, care ne va ucide pe toti. Cu ea facem baie, cu ea spalam dintii, hainele, vasele, pregatim mancarea..deci??
Dar mai este ceva, care distruge firul de par,  dereglarile hormonale sau afectiuni ale glandei tiroide. Cu ajutorul probelor de laborator se constata, de asemenea, daca exista o infectie in organism.
Ce putem face sa eliminam ceea ce este daunator? Sa consumam cat mai multe fructe si legume, polen, laptisor de matca, propolis, si miere de albine. Eliminarea grasimilor de orice fel din alimentatie.
Sa ne spalam cu apa de izvor(mai ales cel de la munte), sa adaugam in apa de clatit radacina de brustre, musetel, urzica, frunza de nuc...curele cu fiole pentru intarirea radacinii firului de par. Ce ar mai trebui sa facem? Sa ne cuafam cat mai rar, sa nu folosim caciuli , basti, sepci,etc....si sa ne uscam natural parul dupa spalare.
Asa raul se poate taia de la radacina...si vom avea un par splendid! Imi aminesc cu drag de parul pe care l-am avut in copilarie si nu l-am pastrat cum trebuie, ca sa fiu mandra asa ca, si MARIA DRAGOMIROIU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu