vineri, 22 iulie 2011

Ce mananci si ce bei pe canicula?

Stim cu totii ca micii si cartofii prajiti, sunt prezente pe orice masa a romanului. Simturile ne arata intodeauna cum stam cu sanatatea. Mirosul ar trebui sa ne ingrijoreze? Da, spun medicii. Slabirea mirosului poate fi data de unele probleme de santate, fie este un simptom al altor boli de care noi nu stim. Scaderea mirosului si a gustului poate fi simptom al hipotiroidismului, boala cauzata de producia insuficienta de hormoni tiroidieni. Vezi neclar? Poate fi din cauza anemiei. Ce mancam? Mult patrunjel, marar, loboda, sfecla rosie. Supa de varza si de ceapa sunt foarte bune. De evitat sunt toate carnurile, pentru ca forteaza rinichii, care au un mecanism ingreunat vara. In plus, o cantitate mare de proteine are o valoare calorica mare si creeaza surplus de caldura. Cele mai bune raman lactatele si legumele, consumate din doua in doua ore.
Ce bem? Macar 2 l de apa pe zi, ceaiuri, dar cu sorbituri mici, la fiecare jumatate de ora, fara ca sa-ti fie sete.In zilele cu cod rosu, poti cumpara de la farmacie saruri inerale, pe care le amesteci cu apa. Bea macar o cana atunci cand te simti deshidratat si te ia cu lesin. Un alt "remediu", care hidrateaza si reface stomacul de minerale, este iaurtul, care potoleste setea la fel de bine ca aceeasi cantitate de apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu